Bugatti – Atlantic

750.00 kr

Bugatti Atlantic SC – 1937 – 1:18 – Solido

Den typ 57 med ”Atlantic” kroppen utmärktes av flytande coupélinjer med en markant dörrsöm som löper från framsidan till fordonets bakre ände. Det var baserat på 1935 Aérolithe konceptbil designad av Jean Bugatti. Precis som typ 59 Grand Prix-bilen, använde Aérolithe Elektron komposit för sina kroppspaneler, känt för att vara ett mycket lätt och hållbart material, men också för att vara extremt brandfarligt vid höga temperaturer. Därför kunde man inte kroppspanelerna svetsas, Bugatti ingenjörerna löste det genom att använda nitar. En teknik som ofta används inom flygindustrin och skapade en markant söm.

 

Det byggdes bara fyra Atlantics. Till dessa användes vanlig aluminium, men dörrsömmarna behölls för stil och har lett till bilens nuvarande berömmelse. Även den första och den andra Atlantics beskrevs som “Aéro Coupés” och var båda baserade på samma mekanik som Aérolithe-konceptet.

Tre av de ursprungliga fyra atlantiska bilarna har överlevt till vår tid och var och en har återställts till sin tidigare skönhet. Två av dem har blivit hedrade med “Best of Show” utmärkelser på Pebble Beach Concours d’Elegance. (Källa: Wikipedia)

Kategorier: , Taggar: ,

Beskrivning

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Bugatti – Atlantic”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *